Δήμος Ζωγράφου: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημέρωση για την ανακύκλωση σε νεαρούς μαθητές

In 1ο θέμα
28 Απριλίου, 2023
Ο Δήμος Ζωγράφου φρόντισε να ενημερώσει νεαρούς μαθητές σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης και πως μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον.

Με την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα οφέλη της ανακύκλωσης τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών τους, που διενεργεί ο Δήμος Ζωγράφου, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης “THE GREEN CITY”.

Τα παιδιά, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος, κάνοντας ερωτήσεις, συμμετέχοντας στην παρουσίαση και ανακυκλώνοντας στην πράξη συσκευασίες από γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί, ώστε να κατανοήσουν τη σημαντική αξία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Μιλώντας στα παιδιά ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας τους παρουσίασε το νέο σύστημα ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων με τους καφέ κάδους που ξεκίνησε ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και μάλιστα τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασία Μπότου ζήτησε από τα παιδιά να γίνουν «πρεσβευτές» του προγράμματος ανακύκλωσης και να μεταφέρουν στις οικογένειές τους τα όσα έμαθαν και να αρχίσουν να τα εφαρμόζουν και στα σπίτια τους.