Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας με το ΕΜΠ

In 3ο Θέμα, Politic
09 Ιουνίου, 2023
Στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Ζωγράφου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος εντάσσεται το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα.

Το Μνημόνιο υπεγράφη ανάμεσα στην «Αναπτυξιακή Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» του Δήμου Ζωγράφου και το «Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Ζωγράφου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Βασίλης Θώδας στην έναρξη της εκδήλωσης, μίλησε για τα οφέλη της συνεργασίας των δύο φορέων και επεσήμανε ότι ο «Δήμος Ζωγράφου ‘τρέχει’ τέτοιου είδους δράσεις, και ήδη από το 2022 έχει προχωρήσει στην ολική αντικατάσταση του οδικού οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED εξοικονομώντας 70% ενέργειας». Και έκανε λόγο για το στοίχημα της επόμενης 5ετίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λέγοντας: «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η απαρχή για μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία των δύο φορέων στην εξεύρεση και υιοθέτηση προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της αειφόρου ενέργειας, των ανανεώσιμων καυσίμων/μορφών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας. Θέλουμε ο Δήμος Ζωγράφου να γίνει ενεργειακά αυτόνομος. Και όχι μόνο ο Δήμος μας, αλλά να συμπαρασύρουμε και το μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό είναι το νέο στοίχημα για την επόμενη 5ετια».