Έμαθε τους αντιπάλους του στο Champions League ο ΑΣΕΔ

In 3ο Θέμα, Ποδόσφαιρο Σάλας
06 Ιουλίου, 2023
Την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δύο πρώτων γύρων του UEFA Futsal Champions League, με τον Δούκα να συμμετέχει ως πρωταθλητής Ελλάδας και να κληρώνεται στον έκτο προκριματικό όμιλο μαζί με τις πρωταθλήτριες Αγγλίας, Ιρλανδίας και Μολδαβίας.

Οι μπλε του Γιάννη Μοστριού θα φιλοξενήσουν στο ανακαινισμένο ΔΑΪΣ τις Blue Magic FC Dublin (Ιρλανδία), Nistru Chisinau (Μολδαβία) και Bloomsbury Futsal (Αγγλία) και ο πρώτος θα περάσει στο main round της διοργάνωσης. Ο Δούκας βρίσκεται στην 27η θέση του team ranking με 3.000 βαθμούς ενώ οι Ιρλανδοί έχουν 1.000 βαθμούς (38η θέση), οι Μολδαβοί 1.000 (41η θέση) και οι Άγγλοι 500 βαθμούς (47η θέση).

Όπερ σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα έχει – θεωρητικά – τον πρώτο λόγο για να περάσει στην επόμενη φάση. Τα δύο προηγούμενα χρόνια έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε. Φέτος ελπίζουμε όλοι να έρθει η πρωτιά και η συνέχιση του ευρωπαϊκού ονείρου.

Οι αγώνες των προκριματικών θα διεξαχθούν το διάστημα 22-27 Αυγούστου ενώ σε περίπτωση πρόκρισης, ο ΑΣΕΔ για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στην δεύτερη φάση, συμμετέχοντας στο όγδοο γκρουπ του mail round το οποίο φιλοξενείται στην Ιταλία από την Έμπολι (24-29 Οκτωβρίου).

Πηγή: FutsalHellas.gr