Έναρξη μαθημάτων κολύμβησης για παιδιά 4-12 ετών σε συνδιοργάνωση Ηλυσιακού και Ποσειδώνα Ιλισίων

In 1ο θέμα, Κολύμβηση, Υγρός Στίβος
31 Αυγούστου, 2022
Από την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης στη μικρή πισίνα του Ιλίσιου Κολυμβητηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Φέτος το πρόγραμμα υλοποιείται  σε συνδιοργάνωση με τα 2 τοπικά σωματεία μας, τον Ηλυσιακό Α. Ο. και τον Ποσειδώνα Ιλισίων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, στην ανοιχτή μικρή πισίνα του Ιλίσιου κολυμβητηρίου!

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται 5 φορές την εβδομάδα, σε δύο γκρούπ  και είναι διάρκειας 45λεπτών.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στην γραμματεία της μικρής πισίνας, εντός  του κλειστού γηπέδου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ» ,όπου εκεί θα ενημερωθείτε και αναλυτικά για το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, καθημερινά πρωινές ώρες 09.00-15.00 στο Νομικό πρόσωπο Γραφείο Αθλητισμού  210-7713815, καθώς και στη Γραμματεία Μικρής Πισίνας , 210-7791925 απογευματινές ώρες 15.30-20.30.

Στο πλαίσιο προαγωγής της σωματικής υγείας , το ΝΠΔΔ στηρίζει την κολύμβηση, ως προτεινόμενο άθλημα το οποίο συμβάλλει θετικά στην κατάσταση της υγείας (ψυχικής και σωματικής).Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη και η γνώση των κολυμβητικών κινήσεων βοηθά στην άνετη και σωστή συμπεριφορά μέσα στο νερό, χωρίς κινδύνους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Ιατρική γνωμάτευση από παιδίατρο, στην οποία να αναγράφεται ότι το παιδί είναι υγιές και ότι δεν πάσχει από δερματικό νόσημα
  • Πιστοποιητικό γέννησης
  • Αποδεικτικό ανεργίας και των δύο γονιών αν χρειάζεται
  • Αποδεικτικό απορίας αν χρειάζεται
  • Όλα τα δικαιολογητικά έχουν ισχύ για έναν χρόνο και ανανεώνονται πριν τη λήξη τους

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ – ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Δεν ερχόμαστε στο κολυμβητήριο αν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας, που μπορεί να μεταδώσουμε στους άλλους κολυμβητές.

Δεν πρέπει να έχουμε δερματικά προβλήματα, ανοιχτές πληγές ή λοιμώξεις στον ρινοφάρυγγα, γιατί εύκολα μπορούν, μέσω του νερού, να μεταδοθούν σε άλλους κολυμβητές.

Δεν κολυμπάμε ποτέ με άδειο στομάχι (χωρίς να έχουμε φάει κάτι από το πρωί), ενώ θα πρέπει να έχουμε γευματίσει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης (Αν δεν έχουμε προλάβει να γευματίσουμε μπορούμε 1,5 -2 ώρες πριν την προπόνηση να φάμε ένα τοστ, ένα σάντουιτς ή μια μπάρα δημητριακών).

Χρησιμοποιούμε την τουαλέτα πριν μπούμε στην πισίνα.

Απαραίτητος εξοπλισμός είναι το σκουφάκι κολύμβησης, το κολυμβητικό μαγιό ,οι αντιολισθητικές σαγιονάρες και το μπουρνούζι.

Δεν επιτρέπονται αντηλιακά και κάθε είδους λιπαντική ουσία διότι καταστρέφουν την ποιότητα του νερού.

Δεν επιτρέπονται τα επικίνδυνα παιχνίδια και το τρέξιμο στους χώρους του κολυμβητηρίου.

Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα σε άτομα που δεν αθλούνται, εκτός των προπονητών και του προσωπικού. Οι συνοδοί, γονείς και κηδεμόνες μπορούν να περιμένουν τα παιδιά τους στους χώρους αναμονής .

Δεν εισερχόμαστε στον χώρο της πισίνας χωρίς την παρουσία των προπονητών και σεβόμαστε τις υποδείξεις τους.

Προσερχόμαστε στον χώρο προπόνησης τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα και περιμένουμε τις ανάλογες εντολές.

Δεν βγάζουμε το σκουφάκι μας ενώ βρισκόμαστε ακόμα στο νερό.

Απαγορεύεται το μάσημα τσίχλας κατά τη διάρκεια της προπόνησης, διότι υπάρχει κίνδυνος να φράξει τον λάρυγγα σε κάποια άσκηση.

Αν κατά την διάρκεια του μαθήματος το παιδί θελήσει τουαλέτα τότε ζητά από το προπονητή  του να βγει από την πισίνα και ο γονιός που βρίσκεται στον χώρο αναμονής το πηγαίνει στην τουαλέτα και το επιστρέφει στο μάθημα.

Σε περίπτωση που αισθανθούμε αδιαθεσία ή αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας ενημερώνουμε αμέσως τον προπονητή μας.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Το αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων