Έναρξη σεζόν και για τον Υγρό Στίβο του Ηλυσιακού – Σε εξέλιξη το φθινοπωρινό camp

In Κολύμβηση, Πόλο, Υγρός Στίβος
01 Σεπτεμβρίου, 2022
Τις πόρτες του ανοίγει για φέτος το ενιαίο, πλέον, τμήμα του Υγρού Στίβου του Ηλυσιακού, ώστε να υποδεχθεί τους νεαρούς αθλητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό του.

Με αφορμή την άνοδο του τμήματος πόλο στην Α1, τα μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης αλλά και την ανάδειξη των προπονητών του συλλόγου ως ομοσπονδιακοί, που έφεραν μάλιστα παγκόσμια πρωταθλήματα για την Ελλάδα, ο Ηλυσιακός γυρίζει σελίδα.

Παρακάτω αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί  φίλοι!!!

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο του αθλητισμού εκπροσωπώντας ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΕΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΤΟΥ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ. Ένα καλοκαίρι που έφερε τον Ηλυσιακό πιο ψηλά στο χώρο της πισίνας. Αφού φέτος είχαμε ΆΝΟΔΟΣ της ανδρικής ομάδας στα σαλόνια της Α1, μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης και οι προπονητές του πόλο της ομάδας έγιναν ομοσπονδιακοί και έφεραν παγκόσμια πρωταθλήματα για την χώρα! . Έτσι και φέτος δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να ενταχθούν στον πιο επωφελή χώρο της πισίνας μέσω της ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΗΣ  . Το πόλο συνδυάζει όλα τα οφέλη της κολύμβησης, η οποία ως άσκηση –χειμώνα καλοκαίρι– αυξάνει την αντοχή, τονώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει τον μεταβολισμό, και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι και η χειμερινή κολύμβηση ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι χειμερινοί κολυμβητές εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν μέσα στο χειμώνα και λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από άλλες ασθένειες σε σχέση με όσους κολυμπούν μονάχα το καλοκαίρι. Επίσης, η κολύμβηση το χειμώνα συχνά λειτουργεί θεραπευτικά σε χρόνιες παθήσεις όπως δερματοπάθειες και χαλαρώνει το μυαλό διευκολύνοντας τη διαδικασία της σκέψης. Παρέα με αυτά το πόλο, ως ομαδικό παιχνίδι, κοινωνικοποιεί το παιδί, βοηθώντας στο ομαλό πέρασμα από τον πυρήνα της οικογένειας στη συλλογικότητα.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: να βοηθήσουμε τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, να εισαχθούν στη σωστή αθλητική νοοτροπία, στον κόσμο της ευγενούς άμιλλας, της αλληλοσυνεργασίας και του αυτοελέγχου. Για το σκοπό αυτό, εγγυόμαστε ένα οικογενειακό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, επιστημονικά μελετημένο για την πλήρη ψυχοσωματική εκγύμναση των νέων αθλητών. Το μότο μας είναι Παίζω, Μαθαίνω, Γίνομαι ΠρωταθλητήςΚαι πάντα με ασφάλεια!!!

Για αυτό οι αθλητές του τμήματος υγρού στίβου  χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία, αλλά και τις δεξιότητές τους, ώστε με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ και με την καθοδήγηση των ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΑΣ, να εντάσσονται ομαλά στον κόσμο της πισίνας είτε θέλοντας να κάνουν απλά αθλητισμό, είτε πρωταθλητισμό.
Οι προπονήσεις είναι έτσι δομημένες ώστε να μην καταπονούνται υπέρμετρα οι αθλητές και να μην τους αποσπούν και από τη βασική τους δραστηριότητα και υποχρέωση, που είναι για το σύλλογό μας, η σχολική μάθηση.

Ο Αύγουστός και το καλοκαίρι δυστυχώς τελειώσαν. Ευτυχως ο αθλητισμός επιστρέφει!! Ο Υγρός Στίβος του Ηλυσιακού δινεί βροντερό παρόν. Τρέχει ήδη Φθινοπωρινό καμπ από 29/8  εώς και 9/9 και βεβαίως πρώτη του μήνα ξεκιναν οι προπονήσεις για κολύβηση και πόλο.

Ελάτε στον Ηλυσιακό, στο σωματείο των πρωταθλητών.