Ηλυσιακός Πόλο: «Μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε»

In 3ο Θέμα, Πόλο
14 Απριλίου, 2023
Ανακοίνωση με πολλά νοήματα εξέδωσε ο έφορος του Ηλυσιακού, Μάρκος Κορελόπουλος, ο οποίος αναφέρεται και στη νέα «ημέρα» του συλλόγου.

Πριν πολλά χρόνια όταν στον Ηλυσιακό παλεύαμε ενάντια στο έκτρωμα του Θωμά Μητρόπουλου με την απορρόφηση του ποδοσφαιρικού μας τμήματος από το Αιγάλεω ο Ιάκωβος ένας φίλος, δημοσιογράφος από την Κύπρο και τρελός Ηλυσιακός σε ένα κείμενό του είχε γράψει την παραπάνω ατάκα.

 Φαίνεται ότι τελικά το νόημα της φράσης αυτής με εμπότισε, όπως και πολλούς εδώ στον Ηλυσιακό, ένα μελίσσι αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας που φιλοξενεί 8 Ολυμπιακά Αθλήματα.

Το τμήμα που εδώ και πολλά χρόνια διαχειρίζομαι μαζί με τον Αρχηγό και ΦΊΛΟ Νίκο Τούμπουρο φέτος δεν πέτυχε εκ του αποτελέσματος τον πρώτο του στόχο: την παραμονή της Ανδρικής ομάδας στην Α1.

 Στηρίξαμε ένα πλάνο με νέους αθλητές με διάθεση για δουλειά, που θα εκταμιευτεί κάποια στιγμή με έναν προπονητή που ξέρει το άθλημα και την προπόνηση του όσο λίγοι.

Η νεανικότητα όμως δεν συμπορεύεται με την εμπειρία και κάπου εκεί το πολύπειρο Φάληρο, μια ομάδα που ανήκει στο κατεστημένο (με την καλή έννοια) της ελληνικής υδατοσφαίρισης και με έναν νέο αλλά ικανό προπονητή διαχειρίστηκε τις λεπτομερείς της σειράς.

 Έτσι το Φάληρο έμεινε στην Α1 και εμείς μείναμε με την πίκρα ότι μπορούσαμε.

Όμως ο Ηλυσιακός φέτος δεν έχασε… κέρδισε!!! Κερδίσαμε, γιατί δείξαμε υγεία, γιατί δεν είχαμε τα τόσα προβλήματα που συναντήσαν τόσες ομάδες, γιατί ήταν κοντά η διοίκηση, γιατί η γειτονιά δείχνει να αγκαλιάζει το άθλημα και πάλι, γιατί παίξαμε καθαρά όλα τα παιχνίδια, χωρίς βαναυσότητα εντός και εκτός νερού, γιατί αποδειχτήκαμε αλληλέγγυοι, όταν στα Ιλίσια και το 2Ο παιχνίδι στο Φάληρο ήταν εκεί οι ακαδημίες μας, οι έφοροι όχι μόνο του πόλο, αλλά και της κολύμβησης που αγκαλιάζουν έμπρακτα τον ενιαίο πλέον εδώ και 4 χρόνια Υγρό Στίβο, γιατί ήταν εκεί παρόντες όλοι οι προπονητές μας (κολύμβησης και υδατοσφαίρισης), πρώην προπονητές και παίκτες μας, πάντα φίλοι, εκπρόσωποι του Δ.Σ, του μποξ, του Χάντμπολ, του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ…

 Κερδίσαμε γιατί οι οπαδοί του συνδέσμου μας, φωνάζαν εναλλάξ Η-ΛΥ-ΣΙ-Α-ΚΟΣ με τα μικρά των ακαδημιών, κερδίσαμε γιατί είμαστε ομάδα, το δείξαμε όταν πήγαμε με 2 πούλμαν στο Παπαστράτειο για να δούμε φιλικό της Εθνικής, κερδίζουμε γιατί οι ακαδημίες μας ανεβαίνουν σιγά σιγά.

 Κερδισαμε γιατί πολύ μιλάνε για το κλίμα που υπάρχει στα τσιμέντα του Ιλισίου.

 Τέλος φίλε Ιάκωβε κερδίσαμε γιατί απέναντι στο βρώμικο παιχνίδι του όποιου Ούγγρου εμείς αντιπαρατάξαμε την υπομονή και την καρτερικότητα του Κέντα, την υπόκλιση και τα δάκρυα του Άτσου, τον Σεβασμό (sonkei) την αξιοπρέπεια μας!!

 Κερδίσαμε γιατί ο Ηλυσιακός θα βρει πάντα τα άτομα να βοηθήσουν και βοηθάνε ενεργά στο πόλο οι έφοροί μας: Νίκος Γκιάλης, Σωκράτης Νικολακόπουλος, Γιώργος Λωρής, Φάλια Αντωνιάδου, Κώστας Βεϊζης, Αγγελική Ζίσση, αλλά και στην κολύμβηση: Γιώργος Τσιλογιάννης, Δημήτρης Ξυδάς, Γιώργος Καμπουράκης, Νίκος Κολοβέας, Αλέξανδρος Σταύρου.

 Κερδίσαμε γιατί δεν χρωστάμε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ χρήμα ή και χάρες. Μας χρωστάνε…Το ήθος δεν αγοράζεται.

Στόχοι μας η άμεση αναζήτηση άξιου αντικαταστάτη του Τάσου, που εντίμως μας είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του από τον Αύγουστο του 2022., λόγω της θέσης του στην Εθνική και επιστροφή κάποιων παιδιών δικών μας, των Ιλισίων, στην ομάδα.

 Ενίσχυση των ακαδημιών, επιτυχής διοργάνωση του 2ου Swimming Family Cup στις 21-13 Μαΐου, ένα μεγάλο κολυμβητικό event που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα να κολυμπήσουν στην ίδια διοργάνωση όλες οι κατηγορίες, από προαγωνιστκές μέχρι και masters και φυσικά Άνοδος των γυναικών μας στην Α1.

 Στόχος μας η ανηφόρα, που έλεγε και ο μεγάλος Καζαντζάκης, η πρόοδος, η άνοδος! Καλή Ανάσταση σε όλους

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ

Πηγή: Pisina net