Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Β.Θώδας αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση ενέργειας στην Ημερίδα της TÜV HELLAS

In Nature, Politic, Διάφορα
13 Ιουνίου, 2023
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας συμμετείχε στην Ειδική Ημερίδα με θέμα την Ασφάλεια, την Ποιότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναδεικνύοντας τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ζωγράφου για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου.

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί, αλλά και θεσμικοί παράγοντες ανέδειξαν, μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο σε κανονιστικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Ο Βασίλης Θώδας μαζί με τον Αν. Καθηγητή Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ Χάρη Δούκα, τον Dr. Παναγιώτη Αχλάδα από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων TÜV HELLAS (TÜV NORD), τον Δήμαρχο Άργους- Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου, τον Δήμαρχο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον Δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού αντάλλαξαν απόψεις για τις δράσεις των Δήμων τους, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, σύμφωνα με τον νέο Κλιματικό Νόμο 4936/2022, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Πεφάνης που συντόνιζε τη συζήτηση κάλεσε τον Δήμαρχο Ζωγράφου να απαντήσει σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στην Ενεργειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου με το ΕΜΠ, άλλα και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Ζωγράφου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο κ.Θώδας έκανε εκτενή αναφορά στη σημασία της υπογραφής του Μνημονίου από το οποίο επιδιώκεται να υπάρξουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη κυρίως για τους δημότες, όπως και στην αξία της ολοκληρωτικής αλλαγής του οδοφωτισμού με νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου Led, από τα οποία ο Δήμος είχε περιβαλλοντικό όφελος της τάξης του 70%.

Πηγή: Zografougov.gr