Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Β. Θώδας έκανε τα αποκαλυπτήρια στο μνημείο των Ηρώων Ελλήνων Προσκόπων Αϊδινίου

In 1ο θέμα
19 Ιουνίου, 2023
Σε μια συγκινητική τελετή που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Προσκόπων Ζωγράφου ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που στήθηκε στην Πλατεία που μετονομάστηκε στη μνήμη των σφαγιασθέντων Προσκόπων Αϊδινίου, Σωκίων και Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την έπαρση της σημαίας και τον ύμνο των Προσκόπων, ενώ στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Προσκόπων Χαράλαμπος Λεοντής ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ζωγράφου για τη σημαντική συμβολή του στην υλοποίηση της τελετής ονοματοδοσίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμο Μπουλούκο και Εμπορικής Ανάπτυξης, Καταστημάτων και Δημοτολογίου Βαγγέλη Τζανή καθώς ήταν οι δύο άνθρωποι που συνέβαλαν με τις χορηγίες τους στην ανέγερση του μνημείου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι ο Δήμος Ζωγράφου ξέρει να τιμά τους Έλληνες αγωνιστές και γι’ αυτόν τον λόγο σε συνεργασία με την Ένωση προχώρησε σε αυτή τη δωρεά.  Και όπως τόνισε “είμαστε εδώ για να στηρίζουμε κάθε προσφορά της Ένωσης Προσκόπων”.

Αμέσως μετά ο κ.Θώδας έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και έκαναν κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των σφαγιασθέντων προσκόπων, ενώ μέλη της Ένωσης Ελλήνων Προσκόπων που συμμετέχουν στη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών υπό την καθοδήγηση της Ελένης Βασιλοπούλου ερμήνευσαν προσκοπικά τραγούδια.

Toν Αγιασμό και την Επιμνημόσυνη Δέηση έκανε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Πανόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου .

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασία Μπότου, ο Αντιδήμαρχος Εμπορικής Ανάπτυξης, Καταστημάτων και Δημοτολογίου Βαγγέλης Τζανής, ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ Γιάννης Βούρτσης, η πρώην Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος των Δημοκρατικών Παρατάξεων Κώστας Παπαναστασόπουλος, ο Περιφερειακός Έφορος Δημήτρης Καλούπης, ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Κώστας Τάτσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλική Στρακαντούνα, Βασίλης  Γιώτης και Γιωργος Γρίβας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Παλαιών Ζωγραφιωτών Δημήτρης Μπίτσικας, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Κώστας Αλεξανδρής, εκπρόσωποι των προσκοπικών συστημάτων 2ου Ιλισίων και 4ου Γουδή, όπως και Αρχηγοί Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων.

Πηγή: Zografougov.gr