Πειθαρχική δίωξη στην ΕΛΛΑΣ Σύρου για τα επεισόδια με τον Ηλυσιακό

Η ΕΛΛΑΣ Σύρου κλήθηκε σε πειθαρχική δίωξη από την ΕΠΟ για τα επεισόδια που έκανε στον αγώνα της με αντίπαλο τον Ηλυσιακό.

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος της Ελλάδας Σύρου ασκήθηκε από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, για συμβάντα που προκλήθηκαν από οπαδούς της και έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου από τις τοπικές Ενώσεις στη Γ’ Εθνική.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε «σε βάρος της Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου, διότι την 18.05.2023 στην Ερμούπολη Σύρου, όπου διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ελλάς Σύρου-Ηλυσιακός για την 2η αγωνιστική της 1ης Φάσης του 8ου ομίλου του Πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ για προβιβασμό στη Γ’ Εθνική, οπαδοί της ομάδας της Ελλάς Σύρου κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, κατείχαν και χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες, κροτίδες και καπνογόνα ενεργώντας μάλιστα και ρίψεις αυτών προς το χώρο του γηπέδου, τις αστυνομικές δυνάμεις και προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός ή διακοπή του αγώνα. Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 4, 14, 15 §§ 2 α,β, 3 II α, III, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πηγή: Soccerlive.gr